Tuesday, 5 September 2017

Senarai Terkini Peserta First Giveaway By Buku Pinky

Senarai Terkini Peserta First Giveaway By Buku Pinky




Ni adalah senarai terkini peserta First Giveaway By Buku Pinky :D sekiranya ada URL blog korang yang tecicir pada senarai di bawah sila bgitau sye ye..Saya akan update senarai peserta dari masa ke smasa as soon as possible...jadi kalau yang belum ada tu thats mean saya belum update ye! Trima kasih y'all yang dah join tu!  Good Luck semua!



  1. http://www.pokcikblogger.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  2. http://www.leaazleeya.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  3. https://darikacamataseorangwanita.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  4. http://www.sisgee.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  5. https://eyranasrin.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  6. http://jajastollymolly.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  7. http://milzah89.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-bukupinkyblogspotcom.html
  8. http://www.yatizul.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  9. https://misakipureblood.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  10. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  11. https://robiahtul.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  12. http://puankuci.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  13. https://messarah.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  14. http://www.hakimramli.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  15. http://myemosaid.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  16. http://www.aimisyahirah.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  17. https://aztieyshana.blogspot.my/2017/09/giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  18. http://www.kasihjuju.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  19. http://belogwanaeiskay.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  20. http://ceritaaisyaismail.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  21. https://aninashyqinlife.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  22. http://raizahalisah.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  23. http://www.mialiana.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  24. https://aunilieyana.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  25. http://www.yatieowner.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html?m=1
  26. https://mayzuraberkat.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  27. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  28. http://jombercontest.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  29. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  30. https://nam-comel.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  31. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  32. https://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  33. http://kylifa.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  34. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  35. http://najahmustapa.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  36. http://anumabdullah93.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  37. https://intansaffyna.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  38. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  39. http://www.zukidin.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  40. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  41. https://greennnpanda88contest.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  42. http://chea94.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  43. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html 
  44. http://www.sheilainspire.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  45. https://nysachubby.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  46. http://penselduabee.blogspot.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  47. http://alyasygsanda.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html 



UPDATED ON 18/9/17 12:30AM



First Giveaway By Blog Buku Pinky!

First Giveaway By Blog Buku Pinky!



Finally! Buat kali pertamanya saya buat First Giveaway untuk blog ni! Jom semua! jom pakat ramai ramai join giveaway saya yang first time saya buat ni! Jangan malu jangan segan! Siapa tau anda pemenang yang terpilih? hahaha okay! Let's start it!


Syarat-syaratnya sangat mudah and simple.semudah ABC gitu hahaha..
1.Beralamat di Malaysia.
2.Follow Blog saya Buku Pinky
3.Follow Google+
4.Buat entry ringkas dan letak banner giveaway ni serta backlink pada gambar.
5.Copy & paste URL entry korang ke dalam ruang komen.


Buat tauu jangan tak buat hehehhe...Saya akan pilih 3 pemenang,5 orang untuk hadiah saguhati dan seorang untuk entry paling kreatif..Saya guna 100% www.random.org manakala entry paling kreatif saya akan tengok satu2 hehe...Senarai peserta saya akan update as soon as possible...Hadiahnya adalah jeng jeng jeng:


Hadiah pertama : RM30
Hadiah kedua: RM20
Hadiah ketiga:RM10
Hadiah keempat: Reload RM5
Hadiah Saguhati (5 Orang) : Bookmark magnet comel

Entry paling kreatif: RM20

Sponsor Giveaway:


Give away akan tamat pada 5 Oktober 2017, dan pemenang akan diumumkan pada 8 Oktober 2017 .saya harap giveaway ini mendapat sambutan yang superb! nanti boleh la buat giveaway lagi next time hahaha...okay y'all! good luck!



                  

                                                         

Sunday, 3 September 2017

Redeem Gift Voucher From Pizza Hut Malaysia

Redeem Gift Voucher From Pizza Hut Malaysia





Hello readers! Selamat Hari Raya Haji dan happy weekend y'all! So gaisss hari ni saya nak up entry pasal redeem Gift Voucher yang saya menang dari Colouring Box Contest by Pizza Hut Malaysia.Minggu lepas, Pizza Hut ada post surat ke rumah saya..surat tu merupakan hadiah yang saya menangi dalam contest tu tadi..hadiah berupa Gift Voucher,free meal for 4 person RM65. Gift Voucher berbentuk surat..nak tau cmne rupa boleh tengok kat sini...Jadi,,hari ni free free nak pgi la redeem gift voucher tu..siap tahan lapar dari pagi untuk redeem hadiah ni wakaka..bukan puasa tak makan apa apa pagi tu..just makan ala kadar je...nanti kenyang sangat, tak habis..sayang! membazir nau!






tadaa..yang RM65 tu la hadiah saye huhuhu tapii tapi tapii yang loaded pockets pizza tu unavailable! ala sedihnye...tapi boleh tukar okay,jadi saya ambik pizza lain hohoho...and pudding tu saya tukar ke ice cream vanilla..sebab cuaca panas cmni terasa nak makan ice-cream plak.

Meals For 4 (RM65):
-2 regular favourites /loaded pockets pizza (pan/hand-strected)
-2 appetizer
-4 rose puddings
-4 cream of mushroom soups
-4 drinks

Jeng jeng jeng...ni la dia meals for 4 person...loaded pockets pizza saya tukar ke cheesy deluxe dan 4 rose pudding tu saya tukar ke 4 vanilla ice-cream..oh ya..ice cream belum masuk gamba sbab saya request ice cream tu last..ye lah kan.mesti la last...nak makan pizza tu smua lpastu baru la ice cream..tak la cair ye dok *ewah ..ignore kan je 
spaghetti bolognese tu..tak termasuk dalam gift voucher...tiba tiba hari ni rasa nak makan 
spaghetti plak.nafsu makan ya ampunnnnn!


Hahahaha dok beria ia je tahan perut tak makan sangat pagi tu..tak makan banyak bagai...last last lepas dah dapat redeem gift voucher tu end up take away pizza lagi satu tu dan mushroom soup..hahahaha...for your info meals for 4..yang makan tu 3 orang je wahahah!


So far so good..best dan berbaloi hadiah yang pizza hut bagi ni.next time nak lagi la join contest hehehehe...korang pun pakat la join sape tau rezeki kan?...okay uolls thats all for today! Thank you Pizza Hut Malaysia for the gift voucher...see y'all next entry..bye!!! :)






Monday, 28 August 2017

Menang contest dari Pizza Hut Malaysia

Menang contest dari Pizza Hut Malaysia




Hai semua! ingat lagi tak entry saya pasal join contest by Pizza Hut Malaysia? yang 'Colouring Box Contest by Pizza Hut' tu...Alhamdulillah rezeki menyebelahi saya,finally menang gak contest tu walaupun colouring hamba tu tak seberapa nak cantik... hehehehe happy nye! yelaa first time la katakan..menang contest dri pizza hut ni...Diorang pilih 10 pemenang, kalau tak silap 5 org dri Facebook 5 org lagi tu dari Instagram..sbab kita kira tau hohoo ter rajin tanpa sengaja..ala nak tau la gak sapa kawan kawan yang menang tu kan selain saya hehe...If you guys ever wondering bila contest ni dibuat...boleh la tengok entry saya yang ni... Colouring Box Contest by Pizza Hut Malaysia


Tadaa! surat dari pizza hut dah datang hehehe diaorang post tau..ingatkan yang main hantar letak dalam peti surat je..hairan la gak pagi hari tu ada posmen hantar barang..ingatkan ada beli barang online..rupanya bungkusan tu dari pizza hut...cepat je surat sampai i likeee.. hehehe 


jeng jeng jeng..ni la surat untuk redeem hadiah tu nanti...yela kena bawa bukti kan kan kan... boleh bawa ke outlet pizza hut di seluruh Malaysia kecuali pizza hut klcc dan pizza hut wangsa maju..reason pulak tak tau kenapa kat situ takleh..yang penting pizza hut di Kuching ni semua dapat terima hahaha...voucher ni valid untuk 1 kali tuntutan sahaja..takleh lebih2 hoho..pastu,valid sampai 31 oktober 2017..khas untuk dine in only tak boleh take away or delivery...lastly...not valid dengan promotion offer,discounts ataupun coupons...for your info..hadiah merupakan set jimat meal for 4 person (RM65)..syiok tak? 


Okay thats all for today y'all! next entry mungkin pasal redeem gift dri contest ni hehehehe..nak jadikan buat kenangan lah ye hoho...btw thank you to my sis yang bersemangat waja ajak saya masuk contest ni wakaka walaupun yang kakak punya tak menang hoho...andd semestinya.... thank you so muchh Pizza Hut Malaysia sebab buat contest yang fun dan menarik ni :D okay semua jumpa lagi next entry <3






Saturday, 26 August 2017

Putihkan tangan dengan Vaseline dan Safi

Putihkan tangan dengan Vaseline dan Safi

Hello peeps! okay hari ni nak buat entry pasal..putihkan tangan dengan lotion Vaselin dan Safi..Rimasnya tangan gelap ni..lagi lagi kalau pakai baju putih,tangan pun terserlahlah hitam manisnye..eh manis ke? hohoho...So, baru baru ni ada nampak yang viral kat fb dulu tu..guna lotion Vaseline dan krim kecantikan Safi yang hijau,untuk cerahkan warna kulit tangan..saya baca comments plak,ramai cakap berkesan..Jadi saya ni tertarik la pulak nak cuba.

For your info, saya dapat tips ni dari group yang ada kat Facebook ,nama group tu Sembang produk kecantikan & kesihatan (MALAYSIA).Dalam group ni macam macam info pasal kecantikan yang ahli group kongsi...seperti masalah muka,masalah bau badan..masalah rambut dan sebagainya lah....selain tu kalau korang yang menghadapi masalah kulit dan buntu tak tau nak pakai apa lagi..boleh la share share masalah anda kat group tu..best tau boleh share share ilmu kecantikan dalam tu..kita yang jenis baca je ni pon turut dapat faedah hohoho...kalau nak join boleh klik sini...Okay back to cerita tadi...selain tangan ada gak yang guna kat muka dan berkesan..tapi saya tak berani nak cuba kat muka dulu memandangkan muka saya ni jenis sensitive..so saya cuba ja kat tangan..



Inilah barang barang ni la yang viral tu,yang dikatakan boleh memutihkan tangan..lotion tu sebenarnya boleh je pakai selain daripada jenis yang ni (healthy white)..memandangkan saya ni nak cerahkan tangan jadi..saya sendiri pilih jenis ni,healthy white uv lightening....Selain daripada yang ni,ada jgak orang buat guna lotion nivea...dan masih juga digandingkan dengan safi hijau tu...yang lain daripada tu tak jumpa lagi hehe...



Tadaa..ni hasilnya..korang nilai sendiri la ye..tapi bagi saya memang berkesan..cara saya guna ni,,saya letak dulu krim safi tu lepastu saya lapiskan dengan lotion vaseline tu tadi...dan saya guna lepas mandi dan sebelum tidur..kena rajinkan diri la..sebab bagi saya banyak gile kerja ni...kena lapis lapis bagai masa nak tidur tu tangan rasa disalut lilin pulak hahaha....kalau diikutkan hati malassssnyaaaa!!! tapi saya buat ja tak skip langsung..result baru nampak lepas dua minggu...


Okay gaiss..saya harap dengan entry saya kali ni dapat membantu you gais yang mempunyai masalah tangan gelap..ataupun warna tangan tak sekata dengan warna muka *muka putih tangan hitam*,boleh la ye cuba lotion vaseline campur krim kecantikan safi hijau....mungkin ada korang dah try kat muka then nampak kesan baik..dah cuba jangan malu jangan segan comment2 lah ye!...okay see u next entry tata...






Friday, 18 August 2017

Beli Barang di Lazada : Electronic Blood Pressure Monitor

Beli Barang di Lazada : Electronic Blood Pressure Monitor.

Hai readers!.Salam jumaat untuk anda semua yang membaca…okay gaiss enty kali ni nak cerita sikit pasal pembelian kat Lazada..dua tiga hari yang lepas,saya tercari cari electronic blood pressure monitor..pegi terjah kat farmasi yang berdekatan,harga agak mahal..jadi saya terfikir nak cari benda ni kat Lazada online...Finally! jumpa juga dengan harga yang jauh lebih murah dari farmasi yang saya terjah hari tu..review pun semuanya baik baik belaka..jadi saya pun belilaa.…

Electronic blood pressure monitor - Arm type.Harga RM59.90..tersangatlah murah jika dibandingkan dengan harga yang dijual di farmasi RM120+.Harga tak termasuk postage ye..kos penghantaran ke Sarawak RM5.30 so,total adalah RM65.20..Kata orang,barang murah tak semestinya tak bagus dan takda kualiti kan..benda ni untuk check kita punya tekanan darah dalam badan..alaa yang nurse dan doctor guna kat hospital atau klinik tu..ada jenis manual tpi ni electronic..mudah digunakan dan bacaan segera…kita kena la alert dengan kesihatan tubuh badan kita ni kan huhu..




Tadaaa…datang dengan kotak,barang dalam kotak semua okay dan tak rosak..so far so good..kotak tak pecah..dan penghantaran yang cepat..dalam 3 hari….Apa yang bestnya bnda ni..walaupun pakai bateri,tapi boleh charge guna usb.dia ada bagi dalam kotak tu sekali..ada clock display,high accuracy,boleh save bacaan sebelumnya,dan bacaan yang tepat.Oh ye lupa..ada bagi free thermometer..nanti boleh la pakai untuk check suhu masa demam..check bila bila pon boleh..




Kat kotak ada tunjuk main specifications pasal electronic blood pressure monitor ni dan cara untuk guna,dan klasifikasi yang betul dari The World Health Organization (WHO) dan The International Association of blood pressure (ISH)…Klasifikasi seperti yang ditunjukkan dalam gambar kedua..kat bawah cara untuk guna tu..klasifikasi dari normal ke tak normal (darah tinggi yang serius),untuk dijadikan rujukan masa check tekanan darah tu..



ni barang-barang yang terdapat dalam kotak.Ada body monitor ,Armband,charger,instruction manual,catalog dan surat “14 Days Returns and refunds policy”.Thermometer tu plak dia bagi free..Semuaa ni dalam kotak yang comel tu.Barang disusun dengan kemas dan teratur di dalam kotak,dan tersedia buku comel tu,intruction manual,semua dia jelaskan dari A sampai Z dalam buku kecik yang cute tu.


So far,saya rasa puas hati dengan pembelian dari Lazada kali ini.Murah dan berpatutan…Penghantaran yang cepat..saya bagi 5 bintang! hehehe...

Okay...saya rasa ni ja yang saya nak kongsi hari ni..bagi siapa yang nak beli tu...untuk kegunaan sendiri dan keluarga..terutamanya yang ada masalah darah tinggi tu..beli ni untuk check hari hari... akak akak nurse..student nurse mesti ada jgak yang mencari ni untuk kegunaan semasa praktikal dan kerja kan..yang nak harga berpatutan dan kualiti yang bagus...Yang ni memang well recommended sangat sangat untuk anda..Dan saya harap entry saya ni membantu anda yang tengah celaru mencari electronic blood pressure yang murah dan berpatutan serta kualitinya yang da boom hehe..okay jumpa lagi next entry Daaaaa.. :D

Wednesday, 16 August 2017

Cara Mudah Nak Buat Blogwalking 2017

Cara Mudah Nak Buat Blogwalking 2017

Haii semua..hari ni nak bercerita pasal blogwalking...blogwalking merupakan cara yang senang untuk kita memperkenalkan blog kita..selain itu kita juga dapat menambah kenalan melalui kaedah ini...
pernah tak korang menghadapi masalah masa nak buat blogwalking…Tak tahu sama ada blog yang kita visit tu active ke tak dan sebagainya? Yang tu satu hal..satu lagi bila line lembab..nak buka blog org tu loading lamaa sebab banyak gadjet yang diorang letak tambah lagu lagi dan sebagainya..okay jangan risau..saya akan tunjuk tips mudah saya nak buat blogwalking.

Kalau nak buat blogwalking mestila kita nak cari blogger yang active ye dok? Jadi..camne nak cari blogger yang active ni? Okay senang je..jawapannya adalah..pgi terjah kat mana mana blogger yang buat contest dan giveaway smua tu..yang sentiasa update “senarai peserta giveaway”.Sebab..yang join giveaway tu mestila blogger yang aktif..mesti diorang menanti giveaway tersebut tamat dan masa untuk umum pemenang...kalau nak search "senarai pemenang giveaway" pon boleh tapi saya lebih recommend korang guna senarai peserta..sebab peserta lebih banyak dari pemenang...ikut suka korang la nak yang mana huhu



Okay...taip dulu kat search..senarai peserta giveaway..letak tahun ni..jangan 2015 plak ye huhu..lepas tu step no 1..tekan tool dulu..maka ianya akan keluar seperti no 2 tu..tekan yang terkini..jangan tekan past year plak ye..tu dah lama..kita nak yang baru..sebab mungkin yang lama tu tuan blog dah tak main blogger lagi huhuhu...



Lepas dah dapat nama peserta tu..mesti korang akan dapat nama blogger2 yang join contest tu..contohnya senarai list tu keluar macam ni tanpa back link.. “http://bukupinky.blogspot.my/2017/07/giveaway-selipar-jepun.html”

Then..korang copy je yang kat tengah tu “bukupinky.blogspot.my” dan paste kat google maka keluarlah blog peserta tu tadi..Tapi tu untuk yang rajin nak search satu satu..cmne plak kalau jenis yang kurang rajin *malas la tu haha* macam saya ni..

Kalau nak lagi senang…copy semua nama blog peserta tu and then paste kat note pad.






Step seterusnya..buka facebook...copy dan send ke chat kawan ke, family, ataupun second account fb korang..yang mana ada account fb banyak tu...lepas send kat chat tu..dia jadi mcm ni..jadi link yang click ja terus dpt open blog peserta dri giveaway tu..yang tak padam "/2017/07/giveaway- blablabla....html" tu takpa..nanti bila tekan link tu,kemungkinan besar ada yang delete post..tapi takpa..lepas tekan link tu...link tu masih jgak akan bawa korang ke blog peserta2 tdi walapun post tak wujud lagi..faham tak ni? harap faham la...maaf ye i'm really bad at explaining haaha...takpe..nanti ada apa apa pertanyaan do comment ye :)




Jadi camni la kalau post tak wujud lagi..dah kena delete user blogger tu,,tapi still jugak akan membawa korang ke blog org tu...last step..tekan home untuk view post blog yang tuan blog update..tekan jer cover blog..lepastu,mulakan blogwalking anda heheheh 


Okay..saya rasa sampai sini ja tips blogwalking dari saya yang dapat saya kongsikan kepada anda semua..saya harap dengan entry saya ni memudahkan korang semua untuk memperkenalkan blog korang dan menambah kenalan sesama blogger cewah..Okay gaiss...selamat ber blogwalking! Tataa..