Friday, 18 August 2017

Beli Barang di Lazada : Electronic Blood Pressure Monitor

Beli Barang di Lazada : Electronic Blood Pressure Monitor.

Hai readers!.Salam jumaat untuk anda semua yang membaca…okay gaiss enty kali ni nak cerita sikit pasal pembelian kat Lazada..dua tiga hari yang lepas,saya tercari cari electronic blood pressure monitor..pegi terjah kat farmasi yang berdekatan,harga agak mahal..jadi saya terfikir nak cari benda ni kat Lazada online...Finally! jumpa juga dengan harga yang jauh lebih murah dari farmasi yang saya terjah hari tu..review pun semuanya baik baik belaka..jadi saya pun belilaa.…

Electronic blood pressure monitor - Arm type.Harga RM59.90..tersangatlah murah jika dibandingkan dengan harga yang dijual di farmasi RM120+.Harga tak termasuk postage ye..kos penghantaran ke Sarawak RM5.30 so,total adalah RM65.20..Kata orang,barang murah tak semestinya tak bagus dan takda kualiti kan..benda ni untuk check kita punya tekanan darah dalam badan..alaa yang nurse dan doctor guna kat hospital atau klinik tu..ada jenis manual tpi ni electronic..mudah digunakan dan bacaan segera…kita kena la alert dengan kesihatan tubuh badan kita ni kan huhu..




Tadaaa…datang dengan kotak,barang dalam kotak semua okay dan tak rosak..so far so good..kotak tak pecah..dan penghantaran yang cepat..dalam 3 hari….Apa yang bestnya bnda ni..walaupun pakai bateri,tapi boleh charge guna usb.dia ada bagi dalam kotak tu sekali..ada clock display,high accuracy,boleh save bacaan sebelumnya,dan bacaan yang tepat.Oh ye lupa..ada bagi free thermometer..nanti boleh la pakai untuk check suhu masa demam..check bila bila pon boleh..




Kat kotak ada tunjuk main specifications pasal electronic blood pressure monitor ni dan cara untuk guna,dan klasifikasi yang betul dari The World Health Organization (WHO) dan The International Association of blood pressure (ISH)…Klasifikasi seperti yang ditunjukkan dalam gambar kedua..kat bawah cara untuk guna tu..klasifikasi dari normal ke tak normal (darah tinggi yang serius),untuk dijadikan rujukan masa check tekanan darah tu..



ni barang-barang yang terdapat dalam kotak.Ada body monitor ,Armband,charger,instruction manual,catalog dan surat “14 Days Returns and refunds policy”.Thermometer tu plak dia bagi free..Semuaa ni dalam kotak yang comel tu.Barang disusun dengan kemas dan teratur di dalam kotak,dan tersedia buku comel tu,intruction manual,semua dia jelaskan dari A sampai Z dalam buku kecik yang cute tu.


So far,saya rasa puas hati dengan pembelian dari Lazada kali ini.Murah dan berpatutan…Penghantaran yang cepat..saya bagi 5 bintang! hehehe...

Okay...saya rasa ni ja yang saya nak kongsi hari ni..bagi siapa yang nak beli tu...untuk kegunaan sendiri dan keluarga..terutamanya yang ada masalah darah tinggi tu..beli ni untuk check hari hari... akak akak nurse..student nurse mesti ada jgak yang mencari ni untuk kegunaan semasa praktikal dan kerja kan..yang nak harga berpatutan dan kualiti yang bagus...Yang ni memang well recommended sangat sangat untuk anda..Dan saya harap entry saya ni membantu anda yang tengah celaru mencari electronic blood pressure yang murah dan berpatutan serta kualitinya yang da boom hehe..okay jumpa lagi next entry Daaaaa.. :D

2 comments:

  1. gadget di lazada? ada warranty tak?

    ReplyDelete
  2. Entry yang sangat membantu.. Sha pun suka shopping dekat lazada.. Harga dan delivery berbaloi-baloi..

    ReplyDelete