Tuesday, 12 April 2016

Aek Kupi Kuching

Aek Kupi Kuching


Assalamualaikum,Hai orang2 Kuching & pencinta air kopi! anda  masih tercari2 air kopi yang sedap dan berbaloi? sejuk? Dengan cuaca yang panas skrang ni syok sangat kalau layan air kopi sejuk2.Ok nak cerita sikit pasal kedai Aek Kupi yang dibuka berdekatan masjid at-Taqwa,Gita. 

Aek Kupi? yup,Aek dalam bahasa Sarawak bermaksud Air manakala Kupi plak bermaksud Kopi. Aek Kupi ni kira famous la sekarang ni kat Kuching.Sedap,berbaloi dan cup yang ala2 hipsturrr gitu! 



Tempat: Berdekatan Masjid at-Taqwa,Gita
Hari operasi: Sabtu-Khamis (Jumaat tutup)
Masa: 2ptg-6ptg

Menu:
-Green Tea
-Mocha
-Vanilla Latte
-Strawberry
-Hot Chocolate
-Latte
-Chocoberry
-Chocolate
-Arabica





Haa ni saya minum Mocha, siap tulis nama lg haha.Ada banyak lagi such as Chocolate,Strawberry and more lah.Satu cup Rm6.00 besar dan boleh share untuk 2 org, but for me tak cukup! Seriously nang nyaman!





Okay so dah tau kan kat mana nak dapatkan Aek Kupi ni.Saya highly recommend Aek Kupi ni untuk korang yang nak melepaskan dahaga time panas2 camni.Selamat mencuba kay :)




nak tau lebih lanjut?
Instagram: aekkupi
Facebook: Aek Kupi Kuching
Ws/Text/Call : 0178854410




No comments:

Post a Comment