Saturday, 26 August 2017

Putihkan tangan dengan Vaseline dan Safi

Putihkan tangan dengan Vaseline dan Safi

Hello peeps! okay hari ni nak buat entry pasal..putihkan tangan dengan lotion Vaselin dan Safi..Rimasnya tangan gelap ni..lagi lagi kalau pakai baju putih,tangan pun terserlahlah hitam manisnye..eh manis ke? hohoho...So, baru baru ni ada nampak yang viral kat fb dulu tu..guna lotion Vaseline dan krim kecantikan Safi yang hijau,untuk cerahkan warna kulit tangan..saya baca comments plak,ramai cakap berkesan..Jadi saya ni tertarik la pulak nak cuba.

For your info, saya dapat tips ni dari group yang ada kat Facebook ,nama group tu Sembang produk kecantikan & kesihatan (MALAYSIA).Dalam group ni macam macam info pasal kecantikan yang ahli group kongsi...seperti masalah muka,masalah bau badan..masalah rambut dan sebagainya lah....selain tu kalau korang yang menghadapi masalah kulit dan buntu tak tau nak pakai apa lagi..boleh la share share masalah anda kat group tu..best tau boleh share share ilmu kecantikan dalam tu..kita yang jenis baca je ni pon turut dapat faedah hohoho...kalau nak join boleh klik sini...Okay back to cerita tadi...selain tangan ada gak yang guna kat muka dan berkesan..tapi saya tak berani nak cuba kat muka dulu memandangkan muka saya ni jenis sensitive..so saya cuba ja kat tangan..



Inilah barang barang ni la yang viral tu,yang dikatakan boleh memutihkan tangan..lotion tu sebenarnya boleh je pakai selain daripada jenis yang ni (healthy white)..memandangkan saya ni nak cerahkan tangan jadi..saya sendiri pilih jenis ni,healthy white uv lightening....Selain daripada yang ni,ada jgak orang buat guna lotion nivea...dan masih juga digandingkan dengan safi hijau tu...yang lain daripada tu tak jumpa lagi hehe...



Tadaa..ni hasilnya..korang nilai sendiri la ye..tapi bagi saya memang berkesan..cara saya guna ni,,saya letak dulu krim safi tu lepastu saya lapiskan dengan lotion vaseline tu tadi...dan saya guna lepas mandi dan sebelum tidur..kena rajinkan diri la..sebab bagi saya banyak gile kerja ni...kena lapis lapis bagai masa nak tidur tu tangan rasa disalut lilin pulak hahaha....kalau diikutkan hati malassssnyaaaa!!! tapi saya buat ja tak skip langsung..result baru nampak lepas dua minggu...


Okay gaiss..saya harap dengan entry saya kali ni dapat membantu you gais yang mempunyai masalah tangan gelap..ataupun warna tangan tak sekata dengan warna muka *muka putih tangan hitam*,boleh la ye cuba lotion vaseline campur krim kecantikan safi hijau....mungkin ada korang dah try kat muka then nampak kesan baik..dah cuba jangan malu jangan segan comment2 lah ye!...okay see u next entry tata...






No comments:

Post a Comment