Sunday, 24 September 2017

Teh Herba Orang Kampung Bagus Ke?

Teh Herba Orang Kampung Bagus Ke?


Assalamualaikum hai pelawat-pelawat blog sekalian..setelah beberapa hari aku menghilang lepas buat giveaway now i'm back! btw! terima kasih banyak banyak kepada yang dah join giveaway aku yang setahun jagung tu ye hehe! y'all memang sporting! tak sabar plak nak umum pemenang dan nak tau siapa yang dpt entry yang kreatif tu..Okay back to topic..jadi hari ni aku nak up entry pasal teh herba orang kampung! let's start


Pada cuti semester yang lepas..uitm bagi cuti yang agak panjang...panjang tu bukan satu bulan...dua bulan tapi 5 bulan! lama gile! hambik ko nak sangat cuti kan tu dah bagi 5 bulan sekaligus! mereput la hang!...okay dalam cuti yang teramat panjang tu tipulah kalau tak kuat makan kan..bosan bosan makan...makan je bosan mana tak naik lemak ke badan ni haa...


cuti tu syiokla jugak tapi yang tak syioknye jadi penternak lemak yang berjaya! family and kawan kawan pun banyak tegur makin gemuk makin chubby makin berisi apa smua,huh sadisnya...


Dari situ mula lah terhegeh2 nak jogging apa smua...dan dari sini la akak aku syorkan untuk minum teh orang kampung ni sbab banyak membantu dalam mengurangkan berat badan dan menguruskan badan..sebab kakak aku pon kurus lepas mengamalkan teh herba orang kampung ni..disebabkan dia nak training polis dulu dan harus sangat sangat untuk kurangkan berat badan dia amalkan teh herba ni..before this berat dia 92kg cemtu after dia amalkan minum teh herba orang kampung tu berat badan dia menurun hingga ke 75kg! congrats sisturr!..boleh tengok review dia di sini...selain daripada tu semua...teh herba orang kampung ni pun dapat menghilangkan bau badan..dan menyelesaikan masalah susah nak buang air besar.







Nah..ni la teh herba orang kampung tu..kat mana nak dapat? ada je kat watson dan guardian serta kedai toko kecantikan ape smua tu..cari je sana mesti ada...kadang kadang farmasi pon ada jual tau teh herba orang kampung ni...harga pon berpatutan..aku beli rm22.86 kat watsons..


teh herba orang kampung ni ada tiga jenis tau..iaitu teh herba original , teh herba +halia ,  dan teh herba + limau purut (macam gambar di atas)..aku pilih yang ada campuran limau purut sebab rasa dia lebih sedap kot huhuhu..


Apa yang bestnye teh herba orang kampung ni? okay mengikut kertas sebesar A4 yang disertakan dalam kotak teh ni,ianya berkhasiat sangat untuk buang lemak terutamanya kat perut,peha,pinggang serta lengan.Teh herba oang kampung ni jgak menghakis kolestrol yang ada dalam darah..Juga sangat sesuai untuk merendahkan tekanan aliran darah,memudahkan proses perkumuhan buah pinggang,dan sangat sesuai diminum oleh penghidap darah tinggi,kencing manis dan resdung.


Kesan sampingan selepas minum air teh herba orang kampung ini adalah 8-10 jam setelah meminum teh herba ni,korang akan kerap membuang air besar 3 hingga 5 kali sehari..tapi jangan risau sebab tu lah kesan positif dalam pengambilan teh herba ini..selepas seminggu takda lagi dah tu..tapi kalau masih lagi belarutan buang air besar dengan kerap tu..lebih baik kurangkan dos.


cara nak sediakan teh herba orang kampung ni senang je..korang  hanya perlu letak satu uncang dan dicampurkan ke dalam segelas air panas,tutup sehingga kembang uncang teh tu..kira kira dalam 5 hingga 10 minit cmtu..minum selepas makan tengahari dan selepas makan malam..tapi kalau aku x makan malam tu aku tak minum untuk malam tu...minum tengahari tu je :) kalau nak kesan yang cepat..minum masa panas2...hirup sikit sikit lee takkan la nak minum smua panas panas tu haa hahahaa...


Hasil selepas mengamalkan teh herba orang kampung ni (campuran limau purut) aku perasan berat badan menurun..kawan pon tegur badan makin susut huhu! happynye! badan pon rasa ringan je mungkin sebab asyik melabur kat tandas kot hehe! selain tu..aku perasan,dulu kalau peluh peluh start la bau badan..tapi skrang dah kurengg! pastu..kalau dulu takut nak makan yang heavy heavy skrg no problemo kalau makan malam sekalipon..lepas minum teh herba ni malamtu...esok pagi tu pasti membuang kat tandas.ibarat membuang makanan yang kita makan malam sebelumnya.... tu la yang bestnye teh herba orang kampung ni.. selain amalkan minum teh herba orang kampung ni...aku juga buat senaman ringan 30 minit 3 kali seminggu serta menjaga pemakanan..air masak plak 2 litre sehari..paling sikit minum pon 1 liter...


Last but not least cewah mcm buat essay bi plak..aku harap entry aku pasal teh herba keluaran orang kampung ini dapat membantu korang smua tu yang nak cuba teh herba ni...seriously best sangat kalau mengamalkannya and tak skip! berbaloi tau result dia..selain dripada tu aku berharap agar harga teh herba ni stay harga ni je....ok gaiss smpai sini je ye...jumpa lagi bye





Tuesday, 5 September 2017

Senarai Terkini Peserta First Giveaway By Buku Pinky

Senarai Terkini Peserta First Giveaway By Buku Pinky




Ni adalah senarai terkini peserta First Giveaway By Buku Pinky :D sekiranya ada URL blog korang yang tecicir pada senarai di bawah sila bgitau azie ye..Azie akan update senarai peserta dari masa ke smasa as soon as possible...jadi kalau yang belum ada tu thats mean azie belum update ye! Trima kasih y'all yang dah join tu!  Good Luck semua!



  1. http://www.pokcikblogger.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  2. http://www.leaazleeya.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  3. https://darikacamataseorangwanita.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  4. http://www.sisgee.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  5. https://eyranasrin.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  6. http://jajastollymolly.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  7. http://milzah89.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-bukupinkyblogspotcom.html
  8. http://www.yatizul.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  9. https://misakipureblood.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  10. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  11. https://robiahtul.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  12. http://puankuci.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  13. https://messarah.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  14. http://www.hakimramli.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  15. http://myemosaid.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  16. http://www.aimisyahirah.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  17. https://aztieyshana.blogspot.my/2017/09/giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  18. http://www.kasihjuju.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  19. http://belogwanaeiskay.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  20. http://ceritaaisyaismail.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  21. https://aninashyqinlife.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  22. http://raizahalisah.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  23. http://www.mialiana.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  24. https://aunilieyana.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  25. http://www.yatieowner.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html?m=1
  26. https://mayzuraberkat.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  27. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  28. http://jombercontest.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  29. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  30. https://nam-comel.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  31. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  32. https://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  33. http://kylifa.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  34. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  35. http://najahmustapa.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  36. http://anumabdullah93.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  37. https://intansaffyna.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  38. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  39. http://www.zukidin.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  40. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  41. https://greennnpanda88contest.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  42. http://chea94.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  43. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html 
  44. http://www.sheilainspire.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  45. https://nysachubby.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  46. http://penselduabee.blogspot.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  47. http://alyasygsanda.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html 
  48. https://kanvasdakwat.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  49. http://seindahcerita.blogspot.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  50. http://herneenazir.com/2017/09/19/first-giveaway-by-blog-buku-pinky/
  51. http://mija-blur.blogspot.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pink.html
  52. https://cikash.blogspot.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  53. http://www.kasihjuju.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky_19.html
  54. http://nonasani.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  55. http://www.bajuwarnacoklat.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  56. http://realsviors.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  57. http://asmafiqah.blogspot.com/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  58. http://mushyzaini.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-bukupinkyblogspotcom.html
  59. http://anamelapmelip.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  60. http://www.sayidahnapisah.com/2017/10/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  61. http://ftndiana.blogspot.com/2017/10/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html
  62. https://presntisgift.blogspot.my/2017/10/first-giveaway-by-blog-buku-pinky.html



-TAMAT-



First Giveaway By Blog Buku Pinky!

First Giveaway By Blog Buku Pinky!



Finally! Buat kali pertamanya Azie buat First Giveaway untuk blog ni! Jom semua! jom pakat ramai ramai join giveaway azie yang first time Azie buat ni! Jangan malu jangan segan! Siapa tau anda pemenang yang terpilih? hahaha okay! Let's start it!


Syarat-syaratnya sangat mudah and simple.semudah ABC gitu hahaha..
1.Beralamat di Malaysia.
2.Follow Blog Azie Buku Pinky
3.Follow Google+
4.Buat entry ringkas dan letak banner giveaway ni serta backlink pada gambar.
5.Copy & paste URL entry korang ke dalam ruang komen.


Buat tauu jangan tak buat hehehhe...saya akan pilih 3 pemenang,5 orang untuk hadiah saguhati dan seorang untuk entry paling kreatif..Saya guna 100% www.random.org manakala entry paling kreatif saya akan tengok satu2 hehe...Senarai peserta saya akan update as soon as possible...Hadiahnya adalah jeng jeng jeng:


Hadiah pertama : RM30
Hadiah kedua: RM20
Hadiah ketiga:RM10
Hadiah keempat: Reload RM5
Hadiah Saguhati (5 Orang) : Bookmark magnet comel

Entry paling kreatif: RM20

Sponsor Giveaway:


Give away akan tamat pada 5 Oktober 2017, dan pemenang akan diumumkan pada 8 Oktober 2017 .saya harap giveaway ini mendapat sambutan yang superb! nanti boleh la buat giveaway lagi next time hahaha...okay y'all! good luck!



                  

                                                         

Sunday, 3 September 2017

Redeem Gift Voucher From Pizza Hut Malaysia

Redeem Gift Voucher From Pizza Hut Malaysia





Hello readers! Selamat Hari Raya Haji dan happy weekend y'all! So gaisss hari ni saya nak up entry pasal redeem Gift Voucher yang saya menang dari Colouring Box Contest by Pizza Hut Malaysia.Minggu lepas, Pizza Hut ada post surat ke rumah saya..surat tu merupakan hadiah yang saya menangi dalam contest tu tadi..hadiah berupa Gift Voucher,free meal for 4 person RM65. Gift Voucher berbentuk surat..nak tau cmne rupa boleh tengok kat sini...Jadi,,hari ni free free nak pgi la redeem gift voucher tu..siap tahan lapar dari pagi untuk redeem hadiah ni wakaka..bukan puasa tak makan apa apa pagi tu..just makan ala kadar je...nanti kenyang sangat, tak habis..sayang! membazir nau!






tadaa..yang RM65 tu la hadiah saye huhuhu tapii tapi tapii yang loaded pockets pizza tu unavailable! ala sedihnye...tapi boleh tukar okay,jadi saya ambik pizza lain hohoho...and pudding tu saya tukar ke ice cream vanilla..sebab cuaca panas cmni terasa nak makan ice-cream plak.

Meals For 4 (RM65):
-2 regular favourites /loaded pockets pizza (pan/hand-strected)
-2 appetizer
-4 rose puddings
-4 cream of mushroom soups
-4 drinks

Jeng jeng jeng...ni la dia meals for 4 person...loaded pockets pizza saya tukar ke cheesy deluxe dan 4 rose pudding tu saya tukar ke 4 vanilla ice-cream..oh ya..ice cream belum masuk gamba sbab saya request ice cream tu last..ye lah kan.mesti la last...nak makan pizza tu smua lpastu baru la ice cream..tak la cair ye dok *ewah ..ignore kan je 
spaghetti bolognese tu..tak termasuk dalam gift voucher...tiba tiba hari ni rasa nak makan 
spaghetti plak.nafsu makan ya ampunnnnn!


Hahahaha dok beria ia je tahan perut tak makan sangat pagi tu..tak makan banyak bagai...last last lepas dah dapat redeem gift voucher tu end up take away pizza lagi satu tu dan mushroom soup..hahahaha...for your info meals for 4..yang makan tu 3 orang je wahahah!


So far so good..best dan berbaloi hadiah yang pizza hut bagi ni.next time nak lagi la join contest hehehehe...korang pun pakat la join sape tau rezeki kan?...okay uolls thats all for today! Thank you Pizza Hut Malaysia for the gift voucher...see y'all next entry..bye!!! :)